10 May 2022 10:00 - 10 May 2022 13:00
Mar.

COBERTES VERDES: UNA OPORTUNITAT SOSTENIBLE PER REVALORITZAR ELS EDIFICIS

Organiza / Publica:
Sempergreen _profile_picture
Sempergreen
Precio Entrada
0
/
Evento ONLINE
No
Sobre el evento

COBERTES VERDES: UNA OPORTUNITAT SOSTENIBLE PER REVALORITZAR ELS EDIFICIS

 

En aquesta jornada els volem presentar la viabilitat tant tècnica com econòmica de la implementació de les cobertes verdes, per augmentar la resiliència de la ciutat envers el canvi climàtic en el que estem immersos, millorant la qualitat de vida, no només dels seus usuaris, que podran accedir a un hort-jardí, sinó la de tota la població de la ciutat, i al mateix temps, millorar l’eficiència energètica de l’edifici, augmentar la duració de la membrana impermeabilitzant i incrementar el seu valor patrimonial dels propietaris.

Des del 15 de gener de 2020, Barcelona està en emergència climàtica i a l’abril s’ha publicat l’últim informe de l’ONU en que s’indica que només l’1% de la població mundial respira aire amb nivells de contaminació segurs. Barcelona (com a altres importants ciutats espanyoles) no es compleix amb els nivells de micropartícules atmosfèriques, NOx i altres contaminants dictades per la UE.

Sovint s’associen les accions per lluitar contra el canvi climàtic i la millora mediambiental amb restriccions de mobilitat, reducció de consum, transformació energètica i millora de l’eficiència energètica dels edificis, però hi ha una solució arquitectònica que no se sol tenir en compte: la renaturalització dels terrats.


L’ajuntament de Barcelona ha publicat els nous ajuts per construir noves cobertes verdes: la subvenció pot cobrir fins a un 40% de tots els costos de la inversió!


Segons un estudi publicat al 2015 (Guia de terrats vius i cobertes verdes de Barcelona), a la ciutat de Barcelona hi ha un 67% de cobertes planes (unes 1.764 hectàrees) , susceptibles de convertir-se en cobertes plenes de vida vegetal, enfront del 20% de sostres òptims per a fotovoltaica.


Si aquesta superfície es transformés en cobertes verdes, la temperatura de la ciutat baixaria, en pro mig, uns 2ºC, reduint de manera molt important la quantitat de nits tropicals a la ciutat, reduint la necessitat energètica per climatització, i sobretot millorant molt la captació de CO2, micropartícules atmosfèriques, NOx i altres contaminants.


Si ets un professional de la gestió de qualsevol tipus d’edifici, podràs conèixer què son les cobertes verdes, com estan construïdes, quines millores aporten a l’edifici i als seus usuaris, els ajuts importants que hi ha al municipi de Barcelona (fins a un 40% del cost total de l’inversió) i visitar una coberta verda que funciona des de el 2019 al centre de la ciutat.


T’esperem el DIMARTS 10 DE MAIG, a la sala Terra VERITAS, carrer Diputació, 239, de 10,00h a 13,00h del matí.Descargas
Categorías
Conferencia Museos y monumentos Sociedad
Información del evento
Sitio web
0034622270991
Whasapp
Aforo: Toni Amich
Lugar (sitio llamado comúnmente)
la sala Terra VERITAS, carrer Diputació, 239,
BARCELONA
https://www.eventbrite.es/e/registro-conferenciala-implantacio-de-cobertes-verdes-i-els-ajuts-publics-barcelona-313452002377?aff=24plans
Cómo Llegar