01 Nov 2023 10:00 - 31 Dec 2025 20:00
Lun. Mar. Mie. Jue. Vie. Sab. Dom.

Col.lecció Etnològica des Molí de Dalt (MENORCA)

Organiza / Publica:
Gestor10_profile_picture
Gestor10
Precio Entrada
0-5
/
Evento ONLINE
No
Sobre el evento

És un molí de vent fariner construït a finals del segle XVIII junt amb els inicis del bell poble de Sant Lluís, dins la breu dominació francesa a l’illa de Menorca. A part de donar una imatge molt característica de l’entrada del poble, el molí alberga en el seu interior, tota l’estructura i part de la maquinària original. Aquest antic molí ha estat reconvertit en museu i a la planta baixa disposa d’unes instal·lacions museístiques d’uns 150 m2 aproximadament. Aquesta zona era antigament la casa i magatzem del moliner. Amb voltes de marès vist, típic de les construccions menorquines, el museu alberga en el seu interior una de les col·leccions de caràcter etnològic més importants de l’illa.

Al llarg de les sales, el visitant podrà introduir-se dins el passat dels santlluïssers i dels menorquins en general i conèixer estris, eines i peces imprescindibles per a la vida quotidiana i les costums dels nostres avantpassats.


Des de la seva inauguració com a museu al 1987, any rere any s'han anat recopilant, a la planta baixa del molí, eines del camp i de molts d'oficis ja desapareguts, acompanyades per fotografies d'època , formant d'aquesta manera, aquesta col·lecció etnològica de gran rellevància. Entre d'altres peces, es poden trobar, batedors, una antiga premsa de formatge, màquines de ferrer, la pastera per pastar el pa i, fins i tot, l'antic carro de pagès utilitzat per al transport de mercaderies o persones.

Només pujant l'antiga escala de cargol, comença la segona part de la visita. Totalment restaurat, el molí disposa de cada una de les peces originals que formen la maquinària, i si a tot això, hi sumem les sis antenes (aspes) que caracteritzen la imatge exterior del vell molí, ens ajudarà a entendre els treballs als que estaven exposats els moliners anys enrere. A més, l’atenció personal als visitants amb explicacions del funcionament del molí, del contingut del museu i de llocs d’interès per anar a veure, fa que la visita al molí es transformi en un moment especial.


Més informació:

Ubicació: Carrer de Sant Lluís, 4

Població: Sant Lluis

Titularitat: Consell Insular de Menorca

Gestió: Ajuntament de Sant Lluís

Telèfon: +34 971 15 10 84

Web: www.ajsantlluis.org

Horari: OBERT A VISITESDescargas
Categorías
Cultura / Arte Museos y monumentos Ruta cultural
Información del evento
Teléfono
Whasapp
Aforo:
Molí de Dalt
Carrer de Sant Lluís, 4A, 07710 Sant Lluís, Illes Balears, Espanya
SANT LLUIS
Observaciones
Cómo Llegar