19 May 2023 10:30 - 31 Jul 2023 20:00
Mar. Mie. Jue. Vie. Sab.

Exposició 'Jaume Plensa. Selecció Obra Gràfica 1982-2021'

Organiza / Publica:
Gestor10_profile_picture
Gestor10
Precio Entrada
0
/
Evento ONLINE
No
Sobre el evento

Paralel·lament a la seva trajectòria com a escultor, Jaume Plensa (Barcelona, 1955) ha treballat en moltes altres disciplines, com el disseny de vestuari i escenografies per a muntatges operístics i teatrals; a més de la fotografia, les arts visuals, la pintura, el dibuix i el gravat.

El 2013, l’artista va ser distingit amb el Premi Nacional d’Art Gràfic. Aquesta diversitat creativa forma part d’una estratègia particular de l’autor per codificar i redefinir la funcionalitat artística a través de diversos registres. Mitjançant el gravat, per exemple, Plensa explora aspectes als quals no sempre es pot atansar des del dibuix o l’escultura, ja que el gravat no és una reproducció de cap d’aquestes disciplines, sinó que és una forma d’expressió per aprofundir en un llenguatge propi.

Segons l’autor, “per a qui ens agrada el gravat i l’hem fet servir sempre com una tècnica més, i no com un recurs, les idees es converteixen en un laboratori”. A més, i gràcies a la seva immediatesa, “moltes de les coses que neixen en l’obra gràfica després passen a l’escultura”.

L’exposició permet veure un tria de la seva producció gràfica i adonar-se de la seva evolució i les seves continuïtats –com ara la inspiració literària, l’interès per materialitzar idees poètiques, o la combinació de paraula i imatge– a través de diverses sèries i obres.

Descargas
Categorías
Cultura / Arte Museos y monumentos Pintura, escultura, arte y exposiciones
Información del evento
Sitio web
Teléfono
Whasapp
Aforo:
Galeria d'Art Eude
Consell de Cent, 278
BARCELONA
Observaciones
Cómo Llegar