26 May 2023 10:00 - 31 Dec 2025 19:00
Lun. Mar. Mie. Jue. Vie.

Museu de l'Alabastre

Organiza / Publica:
Gestor10_profile_picture
Gestor10
Precio Entrada
0
/
Evento ONLINE
No
Sobre el evento

Museu dedicat a l'alabastre i a la seva producció. L'exposició mostra la intensa relació que la localitat de Sarral ha tingut amb aquest valuós mineral al llarg de la història.

Durant molts anys l'artesania d'alabastre ha sigut una de les principals activitats econòmiques de Sarral. Aquest mineral opac i semblant al marbre, però transl·lúcid quan es veu a contrallum, s'extreu de les pedreres de la vila al menys des del temps dels romans, i a principis del segle XX era la principal activitat econòmica de la població. Hi havia llavors a Sarral més de trenta tallers que el treballaven.

El Museu de l'Alabastre, de titularitat privada i instal·lat precisament en un d'aquests tallers, encara en actiu, ajuda a conèixer aquest patrimoni mineral i artesanal.

El museu consta de quatre espais. En el primer trobem una fidel reproducció d'un taller de 1917, any en que es van començar a mecanitzar. A continuació podem observar en unes vitrines l'evolució artística dels usos que s'han donat a aquest material, amb mostres de gerros i escultures que van des de principis del segle passat fins a l'actualitat. En la col·lecció destaquen tres peces que es van presentar a l'Exposició Internacional de Barcelona de 1929. En la sala de vídeo gaudirem d'un documental de quinze minuts de durada sobre el procés d'elaboració d'aquestes peces, des de l'extració de la pedra fins a l'obtenció del resultat final. La darrera sala recull un seguit de peces com delicats llums de formes extremades o un tren elèctric que evidencien les grans possibilitats creatives que ofereix aquesta varietat cristal·litzada del guix.

Els grups que ho demanin amb antel·lació poden participar en els tallers de treball de l'alabastre que organitza el museu.

Descargas
Categorías
Cultura / Arte Museos y monumentos Pintura, escultura, arte y exposiciones
Información del evento
977 890 158
Whasapp
Aforo:
Lugar (sitio llamado comúnmente)
Avinguda de la Conca, 51 43424 Sarral Tarragona
SARRAL
Observaciones
Cómo Llegar