13 Nov 2023 10:00 - 31 Dec 2025 20:00
Jue. Vie. Sab. Dom.

Thalassa - Centre del Partimoni Marítim (Menorca)

Organiza / Publica:
Gestor10_profile_picture
Gestor10
Precio Entrada
0
/
Evento ONLINE
No
Sobre el evento

Thalassa us ofereix:

Una visió general de l’espai natural que envolta l’illa de Menorca, tant a les seves costes com al fons marí.


Una mostra de les diferents tipologies de barques tradicionals menorquines i els seus usos (pesca, transport, lleure, competició...)


Coneixements bàsics sobre l’art de navegar a la vela, la importància d’orientar-se i conèixer bé els diversos elements atmosfèrics (el vent, les prediccions meteorològiques...)


Reproducció d’un taller de mestre d’aixa, que són els professionals que construeixen les barques de llenya.


Un espai interactiu, on aprendre a fer nusos marins i a valorar l’esforç que es necessita a una barca tradicional.


Un passeig per la memòria fotogràfica dels ports menorquins.


Thalassa i el patrimoni marítim


Gràcies al projecte Thalassa s’han restaurat les antigues pedreres de marès des carrer de s’Escola, així com una selecció de barques tradicionals de diferents tipologies (tèquines, gussis, bots, llaüts, mariscadora...) i d’esport (snipe, canots, optimist...), totes de llenya.

El projecte és viu i dinàmic: Thalassa vol ser un referent en la preservació i difusió del patrimoni marítim de Menorca, amb els seus tallers, conferències, visites guiades, etc.

Us convidam a participar-hi.


De qui depèn Thalassa?


Thalassa va sorgir de la iniciativa de l’Associació Amics de la Mar Port-Maó, que disposa d’un gran patrimoni de barques tradicionals conservades a la pedrera d’en Robadones (Es Castell). Gràcies al suport del Consell Insular de Menorca i de l’Ajuntament des Castell, s’aconseguí el finançament de l’Impost de Turisme Sostenible de 2018 (Ecotaxa) per dur endavant el projecte.

L’espai és propietat de l’Ajuntament des Castell i la gestió és compartida entre el tres organismes: Ajuntament, Consell Insular, Amics de la Mar Port-Maó.

Visites


- Thalassa està obert a tothom, petits i grans, que poden venir a conèixer aquest centre en els horaris establerts, segons l’època de l’any (consulteu la pàgina web, per possibles modificacions)

- Visites guiades per a grups (escolars, associacions, entre altres): cal contactar prèviament amb el centre, trucant al telèfon 699 824 897.

Si voleu rebre informació de les activitats que es duran a terme a Thalassa, feu-nos arribar la vostra adreça electrònica i us informarem.


Dies i horaris de visites:

 

  • Dijous de 10:00 a 14:00 h
  • Divendres i dissabtes de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 20:00 h
  • Diumenges de 10:00 a 13:00 h


On som?

A unes antigues pedreres, sota el camp de futbol des Castell, on durant anys es varen treure cantons de marès per a la construcció de les cases del poble.

Camí de les Escoles, Es Castell


Mediterraneum: 699 824 897

Carrer de s’Escola 2-A

Descargas
Categorías
Cultura / Arte Museos y monumentos Ruta cultural
Información del evento
Teléfono
Whasapp
Aforo:
Thalassa
Camí de les Escoles 2A, 07720 Es Castell, Illes Balears
CASTELL (ES)
Observaciones
Cómo Llegar