26 May 2023 19:17 - 31 Dec 2025 19:17
Lun. Mar. Mie. Jue. Vie. Sab. Dom.

Centre de la Imatge Mas Iglesias

Organiza / Publica:
Gestor10_profile_picture
Gestor10
Precio Entrada
0
/
Evento ONLINE
No
Sobre el evento

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) és un equipament dedicat a la preservació, l’estudi i la difusió del patrimoni visual, tant documental com artístic. El CIMIR és una conseqüència de la trajectòria dels darrers 40 anys de l’Ajuntament de Reus dedicats a la protecció, la recerca i la difusió del patrimoni fotogràfic de la ciutat, vehiculat a través de la Fototeca Municipal de Reus.

Fototeca

La Fototeca Municipal només s’entén com a fruit de l’impuls conjunt de l’Ajuntament i de l’Agrupació Fotogràfica de Reus, que en els darrers anys ha recollit més de 800.000 imatges, amb la col·laboració indispensable de les famílies, propietaris i col·leccionistes que han fet donació o cessió dels seus fons, així com dels fons aplegats a través de convocatòries com els Premis Reus.

Actualment disposem de més de 45.000 fotografies documentades i que podeu consultar a la nostra base de dades, disponible per tothom a la xarxa.

Cinemateca

L’any 2006 l’Ajuntament de Reus va fer un pas endavant amb el Centre de la Imatge Mas Iglesias i incorpora al seu àmbit de treball, a més de la Fototeca Municipal, la Cinemateca Antoni Martra i Badia, que passà a ser l’altre gran pilar del CIMIR. Batejada així en honor d’un dels pioners del cinema amateur reusenc, és un arxiu a través del qual es recuperen films antics de temàtica local. Les còpies d’aquestes pel·lícules es conserven al CIMIR i es posen a disposició dels investigadors i de persones interessades en la seva visualització. Actualment disposa d’un catàleg de més de 5.000 pel·lícules.

Descargas
Categorías
Cultura / Arte Museos y monumentos Pintura, escultura, arte y exposiciones
Información del evento
977 010 665
Whasapp
Aforo:
Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)
Plaça de Ramon Amigó, 1, Reus
REUS
Observaciones
Cómo Llegar