19 May 2023 10:00 - 31 Dec 2025 19:00
Mar. Mie. Jue. Vie. Sab. Dom.

Exposició 'Barcelona 1700. De les pedres a les persones'

Organiza / Publica:
Gestor10_profile_picture
Gestor10
Precio Entrada
0-3
/
Evento ONLINE
No
Sobre el evento

Les intervencions arqueològiques efectuades dins del recinte de l´antic mercat del Born han fet possible conèixer amb detall un fragment de la trama urbana de Barcelona, així com trobar-hi rastres de la vida que s´hi desenvolupà. D´entre la gran quantitat de documentació conservada, els testaments dels veïns de la zona i els inventaris corresponents a moltes de les llars aparegudes ens han permès descobrir, de primera mà, com es vivia a la Barcelona del moment. A Barcelona, capital de Catalunya, hi vivien poc més de 38.000 persones. Era una població molt diversa, amb un bon nombre de ciutadans procedents de diferents localitats i cultures. Es tractava d´una societat connectada amb el món gràcies a una forta activitat comercial, ben alimentada i apassionada pels dolços, marcada fortament per la religiositat i la superstició, amb un gust pels colors vistosos i els ornaments en la indumentària, que es lliurava a la festa, la dansa, la música, el teatre i el joc. Entre 1691 i 1714, aquesta Barcelona va patir l´horror de la guerra. Després de la derrota, res va tornar a ser igual.

L´exposició mostra uns 1.800 objectes que es van trobar durant la intervenció arqueològica al jaciment i que han aportat nous i valuosos coneixements per conformar un retrat de la vida quotidiana de com vivien els habitants de la Barcelona de fa tres segles. La immensa majoria dels objectes s´exposen a la gran vitrina de la Sala Villarroel i constitueixen, alhora, un gran homenatge als habitants del barri que van ser expulsats després del 1714. Aquells objectes que ells no es van poder endur el 1716 i el 1717 en ser foragitats de casa seva, la Barcelona del segle XXI els ha recuperat per mostrar-los al món.

Vinculats a l´exposició permanent, a peu de jaciment poden veure´s també tres espais expositius amb objectes.

L´exposició Barcelona 1700. De les pedres a les persones, s´estructura en cinc grans àmbits: ·La Gran Casa ·La Ciutat pròspera ·La vida quotidiana ·La Ciutat atacada i mutilada ·La Ciutat refeta

Descargas
Categorías
Cultura / Arte Museos y monumentos Pintura, escultura, arte y exposiciones
Información del evento
Sitio web
Teléfono
Whasapp
Aforo:
El Born Centre de Cultura i Memòria
Plaça Comercial, 12
BARCELONA
Observaciones
Cómo Llegar