23 Mar 2024 10:00 - 15 Jun 2024 20:00
Mar. Mie. Jue. Vie. Sab. Dom.

Exposició "FILTRACIONS" - EACC

Organiza / Publica:
Gestor10_profile_picture
Gestor10
Precio Entrada
0
/
Evento ONLINE
No
Sobre el evento

L’emplaçament que avui ocupa l’edifi ci de l’EACC fou anteriorment un dels patis de la Casa de Beneficència, una institució que donà aixopluc a vells i xiquets o un lloc per a l’educació de persones sordes. L’entitat duia l’empremta de l’educació de les monges de la Consolació, que trobava als seus patis un espai d’ensomni i esbarjo. També trobem en la ubicació de l’EACC, un passat d’aigua, ja que molt a prop hi transcorria la Sèquia Major, sent l’aigua una substància encara present a l’arquitectura de l’Espai i una constant temàtica al treball de l’artista.


Pilar Beltrán se serveix d’aquestes ressonàncies per a treballar el passat a partir de la imatge de la fi ltració. Un concepte potent que implica el llenguatge de l’aigua, i alhora, la capacitat incisiva de la història. Entenent el passat com una filtració, l’artista presenta una instal·lació a l’EACC amb la que refl exiona sobre les maneres d’estar i posicionar el cos en institucions educatives com ara l’EACC o l’antiga Beneficència. Un treball de reflexió poètica al voltant de l’encreuament dels passats i els presents i les seues (in)filtracions.


Pilar Beltrán (Castelló, 1969), artista i docent de la Facultat de Belles Arts de València. L’obra de Beltrán transita entre els llenguatges de la fotografi a, la instal·lació i l’escultura per a abordar temes com els fluxos de moviment de cossos i objectes que s’estructuren a escala global, o les tecnologies tangibles i simbòliques d’ordenament de la realitat. Amb un posicionament i un pensar situat, la praxi artística de l’artista precisa d’entendre els ecosistemes en els quals intervé, obrint un diàleg i una investigació amb els seus passats, presents i futurs per tal d’entendre la seua complexitat.ARTISTA: Pilar Beltrán

Descargas
Categorías
Cultura / Arte Museos y monumentos Pintura, escultura, arte y exposiciones
Información del evento
Teléfono
Whasapp
Aforo:
Espai d'Art Contemporani de Castelló
C/ de Prim, s/n, 12003 Castelló de la Plana, Castelló
CASTELLON DE LA PLANA
Observaciones
Cómo Llegar