18 May 2023 10:00 - 01 Oct 2023 20:00
Mar. Mie. Jue. Vie. Sab. Dom.

Exposició 'Il·lustríssimes: dones que van dibuixar el segle XX'

Organiza / Publica:
Gestor10_profile_picture
Gestor10
Precio Entrada
0-8
/
Evento ONLINE
No
Sobre el evento

L’exposició, comissariada per Antoni Guiral i Roser Pintó, vol reivindi­car la figura de les dones que van explicar de manera gràfica el darrer segle i van ser molt presents en tots els àmbits de la vida quotidiana, encara que de manera poc reconeguda i sovint anònima. La mostra és dedicada a trenta-set il·lustra­dores. No és, per tant, exhaustiva, sinó únicament represen­tativa. La tria d’autores s’ha fet partint del fons de dibuixos originals de dones il·lustradores que es conserva a la Bibli­oteca de Catalunya.

Es tracta d’autores que van concebre personatges icònics que formen part de l’imaginari col·lectiu, però que sovint han estat ignorades. Contemplant els seus treballs, ens trobem amb la paradoxa de percebre unes imatges que ens són molt properes, però en canvi en desconeixem l’autoria.

L’exposició es complementa ambun llibre amb el mateix títol, que inclou notes biogràfiques de les trenta-set autores i repro­duccions de dibuixos originals que poden ser contemplats a l’exposició; informació que és enriquida amb retrats de cadascuna fets ad hoc per a l’ocasió per il·lustradores del segle XXI. El cos principal de l’obra és format per sis historie­tes dibuixades per autores també contemporànies.

Descargas
Categorías
Cultura / Arte Pintura, escultura, arte y exposiciones Sociedad
Información del evento
Sitio web
932254700
Whasapp
Aforo:
Museu d'Història de Catalunya
Plaça de Pau Vila, 3
BARCELONA
Observaciones
Cómo Llegar