10 Feb 2024 10:00 - 31 Dec 2026 14:00
Lun. Mar. Mie. Jue. Vie. Sab.

Llotja del Cànem

Organiza / Publica:
Gestor10_profile_picture
Gestor10
Precio Entrada
0
/
Evento ONLINE
No
Sobre el evento

La Llotja del Cànem va ser construïda entre els anys 1606 i 1617 per Francisco Galiança. Es va construir sobre una base rectangular i formada per doble lògia amb un parell d’arcades en cada pla. Es tracta d’un edifici amb notables mostres de vocabulari italià i amb pautes del Renaixement tardà. Es construeix un espai semiobert quadrangular, obert en dos dels seus fronts per quatre arcs recolzats en columnes toscanes.


En 1792 l’edifici presenta un estat avançat de deterioració i es decideix la seua posada en venda. Per aquesta raó, l’edifici adquireix una característica particular: la base és de propietat municipal per a ús públic i la construcció de dalt pertany a una família.


La nova construcció presenta pintures de Joaquin Oliet. En 1906 s’embene la Llotja, que passa a ser una propietat privada. Els nous propietaris li atorguen un caràcter eclèctic i un estil academicista. Vicente Castell s’encarrega de la remodelació pictòrica, mantenint les al·legories de Oliet i incorporant motius *pompeianos. En 1984 es declara monument historicoartístic.


La Universitat Jaume I adquireix l’edifici en 1999 i el converteix en un centre cultural i educatiu. Les últimes intervencions arquitectòniques tracten de seguir amb total fidelitat l’acumulació dels diversos estils que han conviscut en l’edifici al llarg del temps. Es tracta doncs d’un lloc d’Interés Cultural, registrat com a Patrimoni Nacional i Cultural de la Generalitat Valenciana.


Planta 2

06 Societat d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat Jaume I (SAUJI)


Planta 1

05 Sala d’exposicions “J. Oliet”


Entre Plantes

04 Despatx Institucional


Planta 0

03 Punt d’Informació 02 Zona d’Accés Lliure a Internet 01 Sala de conferències

Descargas
Categorías
Cultura / Arte Museos y monumentos Ruta cultural
Información del evento
Teléfono
Whasapp
Aforo:
Llotja del Cànem
Carrer Cavallers, 1, 12001 Castelló de la Plana
CASTELLON DE LA PLANA
Observaciones
Cómo Llegar