10 Feb 2024 07:00 - 31 Dec 2026 15:00
Lun. Mar. Mie. Jue. Vie. Sab.

MERCAT CENTRAL

Organiza / Publica:
Gestor10_profile_picture
Gestor10
Precio Entrada
0
/
Evento ONLINE
No
Sobre el evento

Al començament del segle XX, el mercat municipal és objecte d’especial inquietud per part de l’Ajuntament.


En 1902 el regidor José Castelló Tárrega, elabora una memòria sobre el seu funcionament, reproduïda per l’Herald de Castelló, del periòdic del qual era director, i en la qual es planteja la construcció d’un recinte tancat.


En 1913 són construïts sengles rafals en les places de la Constitució i la Pescateria, antecedents de l’actual Mercat Central.


En 1925, l’Ajuntament tria, mitjançant concurs, el pla d’ordenació urbanística l’autor de la qual és Vicente Traver Tomas i en el qual, entre altres reformes es planteja la remodelació de la Plaça Vella i la construcció del nou mercat en el costat Sud d’aquesta: Qüestió que no es farà realitat fins al cap de la Guerra Civil.


El 21 de desembre de 1949, va tindre lloc la benedicció i inauguració oficial del Mercat Central en un acte multitudinari. Un any abans en 1948, l’Ajuntament va acordar desmuntar l’embull d’ocupava la plaça, a la qual la corporació retornaria uns mesos després el titule de Major. L’arquitecte municipal Francisco *Maristany va presentar una memòria descriptiva del projecte de “trasllat, reinstal·lació i ampliació” del mercat. El 10 d’abril de 1949 van començar les obres, i mentrestant, els llocs van ser traslladats provisionalment a la plaça del Rei i Hort dels Corders.


La nova pescateria, adossada al Mercat central va ser construïda en 1964, i els seus llocs ocupaven la plaça del Mercat ambulant, des que van abandonar en 1951 la plaça de la Pescateria.


En 1985 es va produir una remodelació del mercat, que, entre altres millores, incloïa una nova remodelació de la plaça Santa Clara, amb aparcament subterrani.

Descargas
Categorías
Mercados Restauración / Gastronomía Ruta cultural
Información del evento
Teléfono
Whasapp
Aforo:
Mercado Central de Castellón
Plaça Major, S/N, 12001 Castelló de la Plana, Castelló
CASTELLON DE LA PLANA
Observaciones
Cómo Llegar