23 May 2023 10:00 - 31 Dec 2025 19:00
Mar. Mie. Jue. Vie. Sab. Dom.

Museu d'Art Medieval

Organiza / Publica:
Gestor10_profile_picture
Gestor10
Precio Entrada
0-15
/
Evento ONLINE
No
Sobre el evento

El MEV, Museu d’Art Medieval de Vic és un arc de connexió entre el passat medieval i el món actual. Referent internacional en art romànic i gòtic català, el museu no només acull i exposa la seva col·lecció, sinó que també busca ser pioner en el relat entorn a l’art medieval: com es viatjava a l’edat mitjana? Quines eren les medicines de l’època? Com es feien servir els diners? Com s’organitzava la societat? Quins pigments i materials utilitzaven els pintors medievals? Com era l’experiència d’entrar en una catedral romànica? En definitiva, com es vivia a l’edat mitjana? Aquestes i moltes altes preguntes relacionades amb el món medieval són les que podem respondre a través de la col·lecció que ofereix el museu. 

 

Per tal de transportar-nos a l’edat mitjana, el museu compta amb un aliat clau: les tècniques digitals més modernes. Aplicant-les, el MEV aconsegueix ser un museu més social i més obert a tothom: amb la digitalització, la col·lecció es torna interactiva i el visitant la percep en plenitud, des de l’emoció, els sentits i les històries, ja sigui des del propi museu o des de qualsevol altre punt.   

Un exemple d’aquesta transformació digital és el nou espai immersiu, que esdevé una eina educativa i divulgativa, sent la peça que dona el context necessari a la col·lecció d’art medieval del Museu i, per tant, la porta d’entrada per visitar el MEV. Serà també el nou fil conductor de la proposta d’activitats educatives del museu: un bon gruix d’activitats culturals, familiars i escolars passaran per l’espai per tal de conèixer el context d’una de les col·leccions d’art medieval més importants del món


Descargas
Categorías
Cultura / Arte Museos y monumentos Pintura, escultura, arte y exposiciones
Información del evento
938 869 360
Whasapp
Aforo:
Plaça Bisbe Oliba, 3 08500 Vic
Plaça Bisbe Oliba, 3 08500 Vic
VIC
Observaciones
Cómo Llegar