05 May 2024 17:00 - 05 May 2024 19:30
Dom.

Univers Mahler (III): Simfonia núm. 5, AL GRAN TEATRE DEL LICEU

Organiza / Publica:
Gestor10_profile_picture
Gestor10
Precio Entrada
0-100
/
Evento ONLINE
No
Sobre el evento

ABONA'T

8 de maig (10h)

VENDA PREFERENT

12 de juny (10h)

VENDA GENERAL

19 de juny (10h)ABONA'T

8 de maig (10h)

VENDA PREFERENT

12 de juny (10h)

VENDA GENERAL

19 de juny (10h)En lloc d’una carta d’amor, Mahler va regalar a Alma aquest 'Adagietto'

Escrita entre els anys 1901 i 1904, la Cinquena de Gustav Mahler ocupa un lloc central en la història de la música. Des de la mort del compositor va anar guanyant adeptes fins a esdevenir una partitura crucial, pont entre el Romanticisme musical i el Modernisme del segle XX. 

Una obra que resumeix els assoliments dels predecessors i anuncia nous camins que altres estiraran. 

La Cinquena torna a ser la segona simfonia sense veus (purament instrumental després de la Primera, “Tità”). Durant el període de la seva composició, Mahler coneix Alma Schindler i li demana matrimoni la tardor de 1901. Com sempre en Mahler, tots els fets biogràfics estan intrínsecament relacionats amb el desenvolupament de la seva obra. 

Cinc moviments que van des de la marxa fúnebre inicial fins a una música demoníaca, passant pels passatges més ombrívols i dramàtics, les evocacions als elements de la natura, el folklore dels balls dels camperols austríacs, l’elegància del vals vienès, la intensitat del celebrat Adagietto (famós per haver estat interpretat per Leonard Bernstein al funeral de Robert Kennedy l’any 1968). 

En lloc d’una carta d’amor, Mahler va regalar a Alma aquest Adagietto: un poema sonor sense paraules. Josep Pons, reconegut advocat mahlerià, serà qui ens descobrirà els misteris d’aquesta partitura colossal.

Descargas
Categorías
Teatro Opera, zarzuela y clásica Noche / Espectáculos
Información del evento
Teléfono
Whasapp
Aforo:
Gran teatre del Liceu
La Rambla, 51-59 (08002 Barcelona)
BARCELONA
Observaciones
Cómo Llegar